Thursday, April 28, 2016

Checklist Barang Baby Part 4: Beg Pakaian Baby

Assalamualaikum.

Kali ni saya nak berkongsi alkisah tentang beg pakaian baby.

Saya beli dua jenis beg pakaian baby.

Pertama, beg diaper 5 in 1.

Harga dia RM60 termasuk postage selepas saya tawar-menawar, heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D

Harga sebenar beg ni RM55. Postage RM10.

Kena pandai tawar-menawarlah kalau nak murah sikit ;)

Ini dia beg diaper 5 in 1 

Beg ni popular dalam kalangan kaum ibu ni sebab sekali beli beg dapat 5 barang sekaligus! Senang la nak travel jauh-jauh. Balik kampung nanti boleh guna beg ni je.

Beg ni la jugak inshaaAllah akan digunakan sebagai mummy's bag masa nak ke hospital nanti. Malah sekarang pun dah guna buat beg balik kampung. Hehe.

Mula-mula ingat nak gunakan beg yang kecik sikit tu untuk letak baju baby yang akan dibawa masuk ke dalam labour room. Beg yang besar tu letak barang baby & mummy. Tapi, plan terpaksa diubah sebab takut tak muat pulak. Nanti kalau ada beg tambahan, banyak pulak beg suami nak kena bawa.

Lagi satu hal...

Risau suami tersilap ambil beg, terbawa beg yang salah ke labour room pulak.

Panik nak bersalin, bukan boleh diduga, kan?

Jadi, saya ambil keputusan untuk letakkan semua barang baby dalam beg yang kedua ni.

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!


Beg galas Simple Dimple.

Gigih mummy & daddy dia pergi TCE Baby Expo Shah Alam dua kali semata-mata nak belikan beg yang ada banyak compartment ni.

Baby expo tu dekat je dengan rumah.

Yang bestnya, ada diskaun RM10!

Saya beli dengan harga RM79.


Best betul beg ni. 

Senang nak dibawa.

Galas je kat belakang.

Tak pun gantung kat stroller.

Kulitnya keras dan anti-calar.

InshaaAllah kalis air la, mungkin.

Ada banyak compartment, lepas tu kalau comot, boleh lap je. 

Bawak budak ni tau-tau jelah, kan?

Muat nak letak semua barang baby, alhamdulillah.


Dah siap pun beg pakaian baby ke hospital.

Yang kat dalam jaring tu, pakaian baby untuk suami bagi kepada nurse waktu kat dalam labour room.

Asingkan siap-siap, nanti senang inshaaAllah.

Lampin pakai buang dia saya tak letak dalam beg ni.

Kawan saya nasihatkan bawak je satu bungkus lampin baby tu pergi wad nanti.

Kalau letak pun, satu jelah letak dalam bungkusan barang labour room.

Baby wipes, kawan saya nasihatkan saya bawak je satu gulung tisu tu.

Baby baru lahir kerap buang air besar.

Senang nanti kalau ada banyak tisu lembap.

Oklah.

Sekian saja bab tentang beg baby.

Boleh semak checklist lain kat sini:

Checklist Barang Baby Part 1: Laundry

Checklist Barang Baby Part 2: Bekas Simpan Pakaian & Barang Baby

Checklist Barang Baby Part 3: Barangan Mandian & Penjagaan Baby

Checklist Barang Baby Part 3: Barangan Mandian & Penjagaan Baby

Assalamualaikum.
Alhamdulillah, persiapan menyambut baby dah hampir siap.  
So far, barang kelengkapan asas semuanya dah ada kecuali bath tub.
Benda tu dah beranak nanti baru nak beli pun takpe. 
Sempat je.
Heeeeee :D
Alhamdulillah, saya dah pilih barangan mandian dan penjagaan baby. Dari dulu lagi dah aim nak beli Buds Organics sebenarnya sebab saya tengok anak buah saya kulitnya agak sensitif dan alah pada sabun baby yang ada pewangi. Adik ipar saya bertukar-tukar produk juga masa baby dalam pantang hari tu. Jadi, saya tergerak hati untuk mencari produk yang berunsur organik. 
Hasil pencarian maklumat di internet, saya nampak ramai ibu yang recommend produk jenama ni.
Pada mulanya, suami saya tak bagi saya beli produk ni sebab harganya agak mahal kalau dibandingkan dengan produk-produk biasa. 
Suami kata, anak buah kitorang tu pakai sabun biasa, ok je.
Dia pun masa kecik-kecik pakai sabun biasa, ok je.
Lagipun buat masa sekarang ni banyak benda nak kena settle down.
Tapi atas dasar tolak ansur suami isteri, alhamdulillah, permohonan diluluskan.
Mummy redha berkorban wang ringgit untuk keselesaanmu.
Asalkan dirimu membesar dengan sihat, anakku sayang :')
Akhirnya, bertarikh 28 April 2016, mummy dah check out dan buat payment selaju-lajunya di Bio Harvest. Kebetulan semalam buka facebook Buds Baby. Ada promosi rupanya sehingga 30 April 2016. Diskaun 15% untuk semua produk Buds Organics.

Memandangkan Buds Baby akan join baby expo kat Midvalley bulan Mei ni, jauh sangat, suami suruh beli through website je. 
Tak larat nak bersesak-sesak dengan orang ramai lagi.
Kos petrol aje dah berapa, kan?
Untung lagi beli online ni.

Harga asal semua barang ni RM346.20.

Tapi saya beli dengan harga RM294.27 sahaja.
Kalau dikira potongan diskaun ni, penjimatannya mencecah RM51.93.

Tak ada kos shipping.
Tak ada kos petrol.
Jadi, bagi saya berbaloi la beli kat website tu.

Saya dah compare dengan harga jualan di OBW jugak.

Beza dalam RM30 lebih jugak, plus jimat kos petrol.

Ok, ini antara produk yang saya dah grab through website tu.

Precious Newborn Head To Toe Cleanser

Offer Price: RM50.70 (Normal Price: RM58.90) 
Pack Size: 250ml
Recommendation​
For infant below 6 months old

Benefit​​s
To see a newborn baby is to glimpse the true meaning of a miracle. Cleansing gently is paramount and our ultra mild amino acid and sugar derived cleanser is just the thing. Packed with CALENDULA FLOWER EXTRACT and ALOE VERA to soothe and hydrate. The end result is a simple and kind concoction that removes dirt and grime without harming baby's delicate skin.

How to Use​
How to Use: Remember to bring our Precious Newborn Head to Toe Cleanser with you to the hospital so that your baby‘s first bath is free of harsh ingredients and harmful chemicals. When you bath baby at home, you can either add our cleanser to the bath water or use it directly on baby’s skin. Our cleanser is also ideal for topping and tailing. Add a pumpful of Precious Newborn Head to Toe Cleanser to a tub of warm water and mix well. Dip cloth into water and wipe baby down, starting with his head and progressing down to his feet.

Ingredients​
"Ingredients: Aqua/water, aloe barbadensis leaf juice*. sodium cocoglucoside tartrate, sodium cocoyl glutamate, coco-glucoslde, glyceryl oleate, parfum/perfume, xanthan gum, maris sal (sel de mer), lavandula angustifolia (lavender) oil*, pelargonlum graveolens (geranium) oil*, tocopherol, hellanthus annuus (sunflower) seed oil, geraniol**, citral, linalool**
Parfum made from essential oils
*lngredients from Organic Farming
**Natural constituent of essential oils
100.0% of the total ingredients are from Natural Origin
30.0% of the total ingredients are from Organic Farming
99.9% of the plant ingredients are from Organic Farming"

Soalnya, tak tahu lagi sabun mana yang sesuai untuk baby. Beli jelah dua-dua jenis sabun mandi ni. Habiskan sabun mandi newborn dulu, lepas tu sambung sabun infant ni.

Infant Head to Toe Cleanser


Offer Price: RM33.92 (Normal Price: RM39.90)
Pack Size: 225ml
Benefits
Ideal for new infants, this super gentle amino acid and sugar based cleanser is combined with soothing Aloe Vera and moisture boosting Fructan to cleanse tenderly while helping your new infant's skin to adjust to life on the outside.

How to Use
New babies rarely get more than a little stale and require little effort to remain clean and sweet smelling. Squirt some into baby's bath water for daily topping and tailing. Once a week, clean baby thoroughly by squirting some cleanser onto a wet flannel and wipe baby down, starting with his head.

Ingredients
Aqua/water, aloe barbadensis leaf juice*, sodium cocoglucoside tartrate, sodium cocoyl glutamate, coco glucoside, glyceryl oleate, xanthan gum, lavandula angustifolia (lavender) oil*, fructan, tocopherol, sodium benzoate, potassium sorbate, helianthus annuus (sunflower) seed oil, parfum/perfume, linalool.
Parfum made from essential oils
*lngredients from Organic Farming
99.4% of the total ingredients are from Natural Origin
20.0% of the total ingredients are from Organic Farming
99.9% of the plant ingredients are from Organic Farming


Infant Cream (75ml)



Offer Price: RM30.52 (Normal Price: RM35.90) 
Recommendation
For infant below 6 months old

Benefits
Indulge your new infant with this intensively nourishing cream. The luxurious base of Jojoba and Sunflower oils and Shea Butter is packed with a host of fabulous ingredients like barrier strengthening Inca lnchi, calming Aloe Vera, hydrating Fructan and the extracts of Portulaca, Calendula and Olive Leaf to promote skin regeneration, hydration and to provide anti-oxidants.

How to Use
Pamper and soothe your new baby by applying a generous amount of our new baby cream with gentle strokes. Infant massage is very beneficial to both parent and child and is especially valuable to preterm babies.

Ingredients
Aqua/water, aloe barbadensis leaf juice*, simmondsia chinensis (jojoba) oil*, butyrospermum parkii (shea butter) fruit*, plukenetia volubilis (inca inchi) seed oil*, cetearyl olivate, sorbitan olivate, portulaca oleracea extract, fructan, glycerin, calendula officinalis flower extract*, olea europaea (olive) leaf extract, tocopherol, helianthus annuus (sunflower) seed oil, chamaemelum nobile (roman chamomile) oil*, lavandula angustifolia (lavender) oil*, sodium benzoate, potassium sorbate, phytic acid, parfum/perfume, limonene, linalool.
Parfum made from essential oils
*Ingredients from Organic Farming
99.6% of the total ingredients are from Natural Origin
21.1% of the total ingredients are from Organic Farming
99.4% of the plant ingredients are from Organic Farming


Infant Massage Oil


Offer Price: RM37.32 (Normal Price: RM43.90) 
Pack Size: 100ml
Benefits
Engage in the age old tradition of infant and baby massage with our easily absorbed and unscented Infant Massage Oil. Massaging your baby is a time honoured method of parent-child bonding while improving circulation and pampering their growing skin. With your gentle fingertips and our Vitamin E enriched blend of Jojoba, Sunflower and Virgin Olive oils, baby is sure to thrive.
How to Use
Warm a small amount of oil in your palms then massage baby with your fingertips. Use long, gentle upward strokes. Massage each little finger and tiny toe to improve fine motor awareness and remember to massage between their folds of skin. Some babies enjoy having their faces massaged too, but only try this if your nails are clipped really short.
Ingredients
Caprylic/capric triglyceride, olea europaea (olive) oil*, helianthus annuus (sunflower) seed oil, simmondsia chinensis (jojoba) oil*, tocopherol.
*Ingredients from Organic Farming
100.0% of the total ingredients are from Natural Origin
21.0% of the total ingredients are from Organic Farming
99.9% of the plant ingredients are from Organic Farming

Nappy Time Change Cream

Offer Price: RM33.92 (Normal Price: RM39.90)
Pack Size: 75ml
Recommendation
Nappy Care

Benefits
Produced to help protect baby's bottom between each nappy change, this protective barrier cream of Shea Butter and Jojoba, Sunflower and Sesame oils is combined with calming Bisabolol and anti-oxidant rich Vitamin E to soothe and protect.

How to Use
Apply a tiny amount to baby's nappy area each time he has a clean nappy. Remember new babies have tiny bottoms and require the tiniest amounts.

Ingredients
Aqua/water, olea europaea (olive) oil*, caprylic/capric triglyceride, polyglyceryl-4-diisostearate/poIyhydroxy-stearate/sebacate, simmondsia chinensis (jojoba) oil*, cera alba (beeswax)*, butyrospermum parkii (shea butter) fruit*, bisabolol, tocopherol, helianthus annuus (sunflower) seed oil, pelargonium (geranium) graveolens oil*, glyceryl undecylenate, parfum/perfume, sodium benzoate, potassium sorbate, citral, citronellol, geraniol, linalool.
Parfum made from essential oils
* Ingredients from Organic Farming
99.7% of the total ingredients are from Natural Origin
20.2% of the total ingredients are from Organic Farming
98.8% of the plant ingredients are from Organic Farming

* Pakai lepas tukar lampin baby, heee :D *

Nappy Time Soothing Cream

Offer Price: RM37.32 (Normal Price: RM43.90) 
Pack Size: 50ml
Remarks
Previously known as "Nappy Rash Rescue Cream"

Recommendation
Nappy care

Benefits
Nappy Time Soothing Cream soothes the baby's delicate bottom. The cream helps in protecting and strengthening baby's skin with prebiotic Glucose-oligosaccharide. Packed with ingredients like soothing Shiso extract & Bisabolol, recovery boosting Spent Grain Wax, hydrating Aloe vera, antioxidant rich Olive Leaf extract, this cream will calm the discomfort of baby's skin in no time. Extra Jojoba, Sunflower, Olive and Inca inchi oils moisturise and create an effective barrier to protect the baby's bottom from irritants and harmful intruders.

How to Use
Apply an ample layer onto baby's nappy area at each nappy change. Don't forget to apply between the folds of skin, where it is often most severe.

Ingredients
"Aloe barbadensis leaf juice*, simmondsia chinensis (jojoba) oil*, olea europaea (olive) oil*, sesamum indicum (sesame) seed oil*, helianthus annuus (sunflower) seed oil, cera alba (beeswax)*, polygiyceryl-4 diisostearate/polyhydroxy-stearate/sebacate, caprylic/capric triglyceride, spent grain wax, argania spinosa kernel oil, butyrospermum parkii (shea butter) extract, plukenetia volubilis seed oil*, inulin, alpha-glucan oligosaccharide, bisabolol, tocopherol, perilla ocumoides leaf extract, fructan, olea europaea (olive) leaf extract, pelargonium graveolens (geranium) oil*, parfum/perfume, glyceryl undecylenate, phytic acid, citral**, citronellol**, geraniol**, linalool*.
Parfum made from essential oils
* ingredients from Organic Farming
** Natural constituent of essential oils
100.0% of the total ingredients are from Natural origin
89.7% of the total ingredients are from Organic Farming
95.5% of the plant ingredients are from Organic Farming

* Ni pulak kegunaan kalau punggung baby naik ruam. *

Save Our Skin Lotion (50 ml)

Offer Price: RM37.32 (Normal Price: RM43.90)
Remarks
Previously known as "First Aid Lotion"

Benefits
While your children are playing, let the Save Our Skin (SOS) Lotion protect them from the rough world outside. Shiso Leaf Extract is a powerful soothing ingredients, while organic Tea Tree Oil provides potent anti-bacterial defence, and anti-oxidant rich Olive leaf extract helps to protect skin from free radical damage. Boosted with Prebiotic, Alpha Gluco-oligosaccharide selectively fuels the growth of healthy bacteria while inhibiting the growth of bad bacteria. So keep Save Our Skin Lotion handy in your baby bag and first aid kit, and keep discomfort at bay!

How to Use
Use sparingly as often as you wish (it‘s all natural, after all!). Tea tree oil may sting a little, so always take care to keep lotion away from baby's eyes and mouth.

Ingredients
Aloe barbadensis leaf juice*, cetearyl olivate,. sorbitan olivate, portulaca oleracea extract, malaleuca alternifolia (tea tree) oil*, xylityglucoside, anhydroxylitol, xylitol, perilla ocumoides leaf extract, inulin, alpha glucan-oligosaccharides, bisabolol, fructan, tocopherol, helianthus annuus (sunflower) seed oil, olea europaea (olive) leaf extract, parfum/perfume, glyceryl undecylenate, phythic acid.
Parfum made from essential oils
*Ingredients from Organic Farming
99 9% of the total ingredients are from Natural Origin
86.9% of me total ingredients are from Organic Farming
98.6% of the plant ingredients are from Organic Farming

* Untuk kegunaan bila baby kena gigit nyamuk*


Calming Rub Cream

Offer Price: RM33.92 (Normal Price: RM39.90)
Pack Size: 30ml
Remarks
Previously known as "Calming Tummy Rub Cream"

Benefits
Soothe and calm the baby's with our Calming Rub Cream. It contains a carefully selected blend of organic Peppermint, Ginger and Fennel that work synergistically and effectively. Lavender essential oil is well known for its relaxing and calming abilities, while Aloe Vera calms the skin and Portulaca extract bolsters the skin’s health. Our base of organic plant oils keeps baby’s skin soft and supple.

How to Use
Warm a pea sized amount between your fingers and thumb until it is oily. Then massage baby’s abdomen in a clockwise motion following a circle around the belly button. Allow at least 20 minutes after last feed before massaging your baby.

Ingredients
Aqua/water, aloe barbadensis leaf juice*, simmondsia chinensis (jojobal oil, helianthus annuus (sunflower) seed oil, butyrosperrnum parkii (shea butter) fruit*, cetearyl olivate, sorbitan olivate, menthe piperita (peppermint) oil*, portulaca oleracea extract, foeniculurn vulgare (fennel) oil*, zingiber officinale (ginger) root oil*, lavandula angustifolia (lavender) oil*, olea europaea (olive) leaf extract, tocopherol, potassium sorbate, sodium benzoate, perfume/parfum.
*ingredients from Organic Farming
Parfum made from essential oils
99.5% of the total ingredients are from Natural Origin
32.4% of the total ingredients are from Organic Farming
99.6% of the plant ingredients are from Organic Farming

* Untuk elakkan kembung perut *

Walaupun suami setuju, tapi suami cakap, nanti dah habis barang-barang ni, mahal nak beli lagi. Saya cakap, nanti kulit baby dah tebal sikit, cuba jenama yang lebih murah pun takpe. 

Untuk awal waktu ni, biar baby pakai produk ni dulu sebab kulit baby baru lahir halus lagi,

Tak sanggup tengok kalau baby sendiri naik ruam, tambah-tambah lagi masa dalam pantang nanti.

Tambah-tambahnya mummy dia ni dah la jenis kulit sensitif.

Jangan turun kat anak dah la.

Semoga baby serasi la dengan produk ni ye.

Ameen ya rabbal alameen.

Bi iznillah.

Tak sabar nak tunggu barang baby sampai.

Weeeeeeeeeeeeee :D

Boleh semak checklist barang baby yang lain kat sini:



 
Spektrum Cinta © 2008 ♥ Template by B.K