Saturday, October 02, 2010

Alamak, Esok Hari Ahad!

السلام عليكم

Pejam celik, pejam celik. Tak sedar, hari ni dah hari Sabtu. Esok Ahad, kena balik KL. Cuti yang seminggu terasa sekejap. Kalau boleh, nak cuti sebulan. Tapi apakan daya, kelas bermula semula pada hari Isnin. Menangis air mata darah sekalipun, keadaan takkan berubah. Kelas tetap berjalan seperti biasa :'(

Yang penting, tiket sudah dibeli. Insya-Allah, esok saya akan naik keretapi ETS. Kali ni bukan transit tau, tapi ekspress. Kalau ETS transit, perjalanan makan masa 2 jam 15 minit. Kalau ETS ekspress pula, mungkin ambil masa 2 jam je. Jadi, takdelah letih sangat duduk dalam keretapi.

KTM-Electric Train Services (ETS)


Masa nak balik KL lepas raya hari tu, saya naik keretapi ETS. Dapat gerabak A. Waktu tu, berlakulah satu adegan mencemaskan. Oleh sebab yang tak dapat dielakkan, saya datang lambat. Lagi beberapa minit lagi keretapi nak jalan. Nasib baiklah sempat naik. Rezeki sayalah tu, alhamdulillah.

Bila keretapi dah gerak, saya cari ummi. Tak nampak, lepas tu saya call ummi. Kemudian, saya nampak ummi tengah cari handphone. Agak terkilan tak dapat lambaikan tangan kat ummi. Terlupa nak bagitahu awal-awal saya dapat gerabak apa. Lepas dah jauh sikit, jenuh layan perasaan. Sedih sangat bila terbayang wajah ummi yang manis tu. Tak dapat nak peluk cium hari-hari bila dah balik KL. (T_T)

Murah betul air mata masa tu. Menangis sampai kabur spek terkena air mata. Tak lama lepas tu, pemeriksa tiket datang, terpaksa pause menangis kejap. Boleh pulak kan? Macam tengah tengok VCD je, boleh play and pause. =b

Esok cemane la agaknya. Nangis ke tidak, ha? Harap saya tabah setabah-tabahnye. Doakan saya berjaya.. Yang penting dalam pertengahan bulan 11, cuti semester. Yeay!

Selamat tinggal Ipoh!




Friday, October 01, 2010

Guma Gumi

السلام عليكم

Bila baca tajuk entri ni, ada tak tertanya-tanya apa Guma Gumi tu? Gula-gula ke? Coklat ke? Ada? Nak saya bagitahu apa itu Guma Gumi? Nak tak? Nak?

Baiklah. Mari sini saya tunjukkan.


Ni dia Guma Gumi. Buah hati saya.


Sebenarnya, Guma Gumi tu nama timangan Irfan. Mama dia yang bagi. Masa Irfan masih baby, ada je orang bagi nama manja. Kadang-kadang nama yang diberi tu pelik-pelik contohnya Gubi. Entah cemana boleh dapat tu. Paling manis, manja bee. Tu saya yang bagi, hehe. Itulah tandanya Irfan memang manja sangat masa kecik.

Irfan-Ketika berusia dua hari



Bila dapat berita Irfan lahir, saya taklah rasa teruja pun sebab saya lebih suka baby girl. Just cakap oh, baby boy. Okay. Pertama kali jumpa dia, masa raya. Waktu tu, saya tak ada rasa minat kat dia. Maklumlah, masa tu tak kenal lagi. Tak kenal maka tak cinta, heee~

Kasih mula berputik setelah beberapa hari saya bermalam di rumah Irfan. Saya datang rumah dia sebab ayah Irfan buat kenduri akikah di kampung Irfan sebelah mamanya kat Terengganu. Masa mula-mula tiba di rumah Irfan, ayahnya bagi saya pegang Irfan. Dukung jelah. Bila dah lama duduk dengan Irfan, timbul rasa sayang. Saya nampak Irfan ni baby yang manja. Bila dukung dia, diam je. Tak nangis, tak ganas juga.


Akikah Irfan


Irfan-Selepas akikah


Terlena Di Pangkuanku. Nilah yang paling best ;D


Suka sama suka


Irfan-Setahun


Irfan-Dua tahun


Sayang Irfan! XOXO


Tengok tv lagi hari ni, silalah tengok. Macam biasa, percuma je.



Video ni dirakam masa Irfan belum pandai jalan. Masih lagi merangkak ke sana ke mari. Kadang-kadang ada juga saya main kejar-kejar dengan dia.

Masa ni, suara dia comel sangat. Pernah saya rakam suara Irfan bergelak ketawa. Tapi, sayangnya tak lama lepas tu henfon rosak. Lepas dibaiki, hilang file tu. Kesal jugak, tapi nak buat cemana, redha jelah.

Akhir kata, terimalah renungan manja Fan ni ;D

 
Spektrum Cinta © 2008 ♥ Template by B.K